Red Hat Society in Nederland
Ontwerp en copyright Red Hats Limbourgh
Kalender van activiteiten met landelijk/regionaal belang
Cruise Nieuwsbrief 6
Roermond, 12 december 2012 Hallo Lieve Cruisegangers, Op de valreep van dit jaar nog een nieuwsbrief over de Red Hat Society cruise met de Costa Neo Romantica op 14 mei 2013. Een paar dagen geleden mocht ik het complete excursie programma van Costa ontvangen voor onze cruise. Het 28 pagina tellende programma zit in de bijlage om al heerlijk wat weg te dromen tijdens de komende feestdagen. Klik hier voor on-line versie. Laat ik heel duidelijk zijn, dat het nergens verplicht is om een excursie te boeken !! In de meeste havens bevindt zich de cruiseterminal op loopafstand van het centrum van de stad en waar dat iets verder is zal Costa shuttle bussen inzetten om voor een paar euro naar het centrum vervoerd te worden. Ook zal je in de meest plaatsen een soort hop-on, hop-off bus vinden, die je niet te duur door het toeristische gedeelte van de stad vervoeren en je overal op en af kunt stappen als je dat wilt. In Lissabon is er ook nog een toeristisch trammetje dat door de smalle straatjes van de stad rijdt, wat vertrekt van het Praca de Commerce (Handelsplein) niet al te ver van de nieuwe cruiseterminal. Maar wil je voor wat voor redenen ook, toch nog ergens een extra excursie willen boeken, dan ben je daar natuurlijk volkomen vrij in. Meestal kun je wachten totdat je aan boord bent en naar de excursie travel desk gaan voor je boeking of via de Nederlandstalige internetsite: www.costacruises.nl/ . Op deze site vindt je nog veel meer leuke informatie. Onze volle dag excursie naar Santiago de Compostela vindt je op pagina 20. Hiervoor hoef je dus niets te doen want die is voor ons al bij voorbaat geboekt met een korting van 13 % op de prijs van 112, dus slechts 97,44. Ook zie je daar dat deze excursie slechts beperkt beschikbaar is, maar wij zitten er op met exclusieve bussen voor de Red Hat Society. Vóór iedere cruise organiseren we altijd een informatie en kennismaking middag met andere cruisegangers. Al was deze middag in eerste instantie alleen bedoeld voor alleenstaande cruisegangers, inmiddels is dit uitgegroeid tot een leuk feestje voor iedereen. Met veel genoegen kijk ik nog terug naar vorig jaar waar onze middag met vele uren uitliep omdat het zo gezellig was !!
Waren we vorig jaar te gast bij de Generaal in Baarn, waar we toen al zaalhuur moesten betalen, nu vragen ze nog meer. Gelukkig hebben we een hele leuke locatie gevonden tegenover het station van Eindhoven, die ons gratis willen ontvangen en de achterkant van het bruine eetcafé geheel ter beschikking stellen voor de Red Hat Society. Bovendien kun je dan ook nog een impressie krijgen van waar onze bussen hoogstwaarschijnlijk zullen vertrekken. Dit zal in tegenstelling tot eerder berichten niet zijn vanaf het busstation aan de achterkant, maar op de kleine parkeerplaats net achter de taxistandplaats aan de linkerkant aan de voorzijde van Station Eindhoven (uitgang centrum).
Waar is het feestje ? Uitnodiging …
( alleen voor geboekte cruisegangers )Zondag 17 februari 2013 Aanvang vanaf 13.00 uur Eetcafé Bolle Boel Stationsplein 2 Eindhoven Telefoon 040-2455331 Internet: www.eetcafebolle.nl
Iedereen van de geboekte cruisegangers is dus welkom (ook de partners), die gewoon een leuke middag willen hebben met toekomstige cruisegangers of vragen hebben hoe het op een cruiseschip toegaat, het wel of niet boeken van excursies (die over het algemeen veel te duur zijn), suggesties over extra Red Hat Society evenementen. Ik denk bijvoorbeeld aan de invulling van de Fancy Red Hat party in samenwerking met de winkels aan boord en we in de een of andere lounge kunnen paraderen met onze mooiste, opgepimpte of versierde hoed. Voor de mooiste of leukste hoedencreatie zouden we dan een prijsje ter beschikking kunnen stellen. We hebben al bericht dat de scheepsshop hier haar medewerking aan zal geven met sieraden en haar leercollectie. Ook zullen we proberen of de Nederlandse vertegenwoordigster Tanja Coric van Costa en/of Joop Laarakers van Toerkoop aanwezig kunnen zijn. Er is verder geen bijzonder programma en als je wilt kun je op eigen kosten iets drinken of eten zoals je op de menukaart kunt vinden. Uiterlijk rond 17.00 uur is het weer voorbij. Je bevindt je midden in het uitgaan- en koopcentrum van Eindhoven, dus als je eerder weg wilt, er is altijd wel wat te doen. Ook op zondag zijn de winkels in Eindhoven open.
Wel is het erg belangrijk om in verband met de organisatie en te reserveren ruimte, dat je mij vóór 15 januari 2013 even mailt of je komt. Mail: queen@redhatlimbostars.nl
Groot Nieuws …….. Zojuist kregen we ook het bericht, dat de filmploeg van de publieke omroep toestemming heeft gekregen om aan boord van de Costa Neo Romantica een 50 minuten lange documentaire over de Red Hat Society aan het cruisen te mogen maken. De regisseur Ko van Reenen komt ook naar Eindhoven om al vast met een aantal dames kennis te kunnen maken en uitleg te geven over de inhoud van de te maken film. De film zal uiteindelijk worden uitgezonden in prime time (avonduren) op Nederland 1 of 2. Als laatste zijn we op zoek naar een dame (of heer), die vloeiend Italiaans spreekt en ons kan helpen als we aan boord besprekingen hebben met de hotelmanager of customer relation officer voor de te organiseren (optimaliseren) Red Hat Society feestjes. We denken dat we er met Engels wel goed uit zullen komen, maar je weet nooit. Ook is het wel handig als we iemand bij ons hebben, die verstaat wat er gezegd wordt als die Italianen aan boord ruggenspraak houden.
En als klap op de vuurpijl kan ik jullie de hoofdprijs voor de leukste en/of mooiste hoed tijdens onze Fancy Red Hat Party reeds verklappen. Een schitterende luxe rode Princess Trolley (55x22x34 cm = max. vliegtuig cabin size) t.w. 69,95, beschikbaar gesteld door Toerkoop Reuver. En als we het goed begrepen hebben was er in heel Nederland slechts één rode koffer beschikbaar, dus deze is uniek !!
Tenslotte wil ik iedereen fijne feestdagen en een voorspoedig, gelukkig en gezond rode hoedenjaar 2013 toewensen. Annette Pieterman, Queen Red Hats Limbourgh
U bent bezoeker: