Red Hat Society in Nederland
Ontwerp en copyright Red Hats Limbourgh
Kalender van activiteiten met landelijk/regionaal belang
Lieve Queens en Adellijk Gevolg
Roermond, 14 maart 2013 Al vele jaren organiseren de ladies van de Red Hats Limbourgh op een donderdag in mei een bijzondere High Tea voor alle Red Hatters uit Nederland en België. Was de eerste in 2006 op het prachtige Chateau St. Gerlach bij Valkenburg en de laatste vorig jaar met een aristocratische High Tea in het schitterende kasteel Groot Buggenum, dat geheel voor ons exclusief ter beschikking stond. Ieder jaar was er wel weer een ander onderwerp, zoals de romantische tea in kasteel Daelerbroek, een middeleeuwse tea in de ruïnes van kasteel Horst, de asperge tea in een 100 jaar oude kloosterhoeve in Venlo met een bezoek naar één van de idyllische vennen van het Zwarte Water. Ook voor dit jaar is het Queen Annette weer gelukt om iets heel aparts te mogen organiseren en wel op een heel bijzondere locatie, de Jochumhof in het mooiste kloosterdorp van Nederland, Steyl nabij Venlo. Het Venlose kloosterdorp Steyl heeft de status van rijksbeschermd dorpsgezicht. Kloostergebouwen, kapellen en kloostertuinen bepalen het beeld in dit dorp langs de Maas. Verborgen achter oude muren, midden in dit mooie kloosterdorp, vind je de Jochumhof, een enclave van natuur, historie en rust met een fenomenaal uitzicht over de Maas. Ontdek de botanische tuinen: struin tussen de unieke verzameling bijzondere, oude en exotische planten, heesters en bomen en strijk neer in het kloosterachtige grandcafé met een winkelinrichting uit 1880 of op het Maas- of tuinterras.
Steyl, een schilderachtig kloosterdorp in Noord Limburg
Geheel in stijl van dit bijzondere dorp houden we dit jaar 2013 onze jaarlijkse high tea met zoals jullie dat gewend zijn een volledig dagprogramma onder het motto:
Royal Limbourgh Klooster Tea
Donderdag 2 mei 2013 Jochumshof - Maashoek 2b - 5935BJ Steyl - Tel. 077-3210012
Tussen 12.00 en 13.00 wordt een sandwich en een minisoepje geserveerd om de eerste honger te stillen. Vanaf 13.00 worden de gasten in kleine groepjes verdeeld en krijgen een rondleiding over deze prachtige locatie. Mogelijk zal in overleg met het missiehuis ook een stukje Steyl worden meegenomen. Duur rondleiding ongeveer 1 ½ tot 2 uur. Er is hier zoveel te zien, maar ook zoveel te vertellen met leuke anekdotes uit de geschiedenis. Om 15.00 zal Queen Annette proberen op een ludieke manier de aandacht te trekken ten teken dat de high tea zal beginnen. De high tea gerechtjes worden uitgedeeld aan de gasten bij het buffet. Zoete gerechtjes: Echte Limburgse mini vlaaitjes, Bonbons, Scones met clotted cream, Roomboter en chocolade cake, Mini slagroom soesje. Koude gerechten: Carpaccio van rund, Mini krab cocktailtje, Gerookte zalm met komkommer, Gedroogde ham met tapenade, Tomaat, mozzarella en basilicum. Warme gerechtjes: Italiaanse bruchetta, mini loempia, gamba in tempura, mini pasteitje. Koffie en Thee. Om 17.00 uur zal de High Tea beëindigd worden. Je kunt ter plekke nog even napraten of je kunt de gezellige binnenstad van Venlo gaan verkennen. Het is koopavond.
De prijs voor deze Royal Limbourgh Steyler klooster High Tea, zoals hierboven beschreven bedraagt slechts € 26,50 per persoon
Overige dranken kunnen aan de bar worden gehaald voor eigen rekening middels consumptie- munten @ 1,75 per stuk. Eén van onze dames zal zich bezig houden met de uitgifte van deze munten. 2 munten voor een glas rode of witte wijn, 1 munt voor bier of frisdrank Voor Red Hatters buiten Limburg kunnen we beperkt op een aantal plaatsen gratis voor overnachting zorgen bij één van onze dames. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om een hotel of huisje in de omgeving te boeken. Wil je meedoen aan de Royal Limbourgh Klooster Tea dan kun je je voor 15 april 2013 aanmelden bij Queen Annette (mail: queen@redhatlimbostars.nl ). Bij aanmelding ontvang je een mail ter bevestiging en betalingsvoorwaarden. Helaas kunnen we dit jaar niet meer dan 80 dames ontvangen om de beschikbare ruimte gemoedelijk te houden. Eén of twee meer zal niet zo een probleem zijn, maar het moet niet te vol worden. Buiten de dames van de Red Hats Limbourgh is er dus beperkt plaats en haast je met aanmelden. Vol is vol. Het kloosterdorp Steyl is gelegen tussen Venlo en Roermond op korte afstand van de A73. Komt je uit het noorden, neem dan net over de Maasbrug in Venlo de afslag Venlo Zuid richting Tegelen en volg de N271 tot de borden Jochumshof in Steyl. Kom je vanaf het zuiden, neem dan afslag 17 richting Belfeld, Tegelen. Met openbaar vervoer vanaf station Venlo of Station Tegelen Veolia bus 66 richting Roermond uitstappen Steyl Kenzenstraat en ongeveer 5 minuten lopen.
Meer informatie over de botanische tuinen: www.jochumhof.nl Aanmelden voor 15 april 2013 bij Queen Annette van de Red Hats Limbourgh - Roermond Mail: queen@redhatlimbostars.nl
U bent bezoeker: