Uitnodiging Queensday Rotterdam Zaterdag 29 oktober 2011
In samenwerking met de stichting stads- fotografen en architecten is het de Funny Valentines uit Rotterdam gelukt om voor dit jaar een bijzondere Queensday te organiseren met een zeer apart programma op unieke locaties. Om 10.30 uur word je verwacht op het prachtig tot Spaans Portugees restaurant gerestaureerde oude lichtschip Tinto in de Wijnhaven van Rotterdam.
Van 10.30 tot 11.00 ontvangst op dit exclusieve lichtschip met koffie en gebak. Vanaf 11.00 tot 11.30 wordt er iets verteld over de haven van Rotterdam en over het fotograferen in deze wereldhaven door fotografen en mensen van Archiguides. Van 11.30 tot 13.00 rondleiding en fotograferen in het haven-museum aan de Leuvehaven. De Leuvehaven grenst direct aan de Wijnhaven en maakt deel uit van het scheepvaartmuseum Rotterdam. Het is een uniek openlucht museum met honderden oude schepen en wat daarbij hoort uit de vorige eeuw.
13.00 tot 14.00 Lunch op het lichtschip Tinto. Vooralsnog is dit a la carte en voor eigen rekening. Het lichtschip is een Spaans Portugees restaurant met een zeer uitgebreide tapas kaart tegen redelijke prijzen. We zijn nog aan het uitzoeken en onderhandelen voor de mogelijkheid en kosten voor een gezamenlijke lunch in buffet vorm of Portugees lunchpakketje. Je kunt er ook voor kiezen om eigen boterhammetjes van huis mee te nemen. Hier krijg je dus later nog bericht over.
Rond 14.00 uur wandelen we naar de voet van de Erasmusbrug, de Zwaan. Hier zullen we om 14.30 uur inschepen met rederij Spido voor een bijna anderhalf uur durende tocht over de Maas langs de skyline van Rotterdam en havens met o.a. het oude s.s. Rotterdam. Tijdens de tocht zullen de aanwezige fotografen je tips geven hoe en wat te fotograferen. Rond 16.00 uur is er dan het einde van deze bijzondere dag in Rotterdam. Drankjes aan boord voor eigen rekening. De prijs voor deze onvergetelijke dag bedraagt 48,50 per persoon, inclusief ontvangst, lezingen, rondleiding Leuvehaven en rondvaart door de haven. Exclusief kosten lunch. We hebben helaas slechts plaats voor 70 dames, dus meld je dus snel aan. Vol = Vol. Hoewel de Queensday, zoals het woord al zegt, in principe alleen voor Queens bestemt is, komen vanuit het land iedere keer weer vragen over Vice-Queens. Je kunt deze aanmelden, maar we zullen de Vice-Queens op een wachtlijst zetten omdat de Queens nu eenmaal voorrang hebben. Bijtijds zullen we contact opnemen over de verdeling. Inmiddels hebben we meer dan 100 chapters en in mei viel deze eer aan Queen Ella van het chapter Red Bells uit Haarlem. Graag wil ik op deze Queensday hier wat extra aandacht aan geven.
Aanmelden voor 15 augustus bij Queen Valentina, mail: funnyvalentines@gmail.com Parkeren in Rotterdam is niet alleen heel erg duur, maar vaak ook moeilijk om een plaatsje te vinden. Het beste kun je met het openbare vervoer komen en van het centraal station de Metro (slechts 2 stations halte Beurs) of tramlijn 8, 23 en 25 (ook halte Beurs). Je loopt vanaf de halte langs het scheepvaartmuseum richting Erasmusbrug en sla direct na het museum bij het oude marinepantserschip de Buffel linksaf over het bruggetje naar het lichtschip. Het is ROOD dus je kan het niet missen! Mocht je toch met de auto komen, dan kun je het beste parkeren bij Garage Beurs of in de Bijenkorf. Queen Valentina, Funny Valentines, Rotterdam
Red Hat Society in Nederland
Ontwerp en copyright Red Hats Limbourgh
Kalender van activiteiten met landelijk/regionaal belang
U bent bezoeker: