Lieve Queens en Adellijk Gevolg
Al vele jaren organiseren de ladies van de Red Hats Limbourgh op de tweede donderdag in mei een bijzondere High Tea voor alle Red Hatters uit Nederland en België. Was de eerste in 2006 op het prachtige Chateau St. Gerlach bij Valkenburg en de laatste vorig jaar met een speciale Asperge High Tea in een 100 jaar oude kloosterhoeve in Venlo met een bezoek naar één van de idyllische vennen van het Zwarte Water. Ook voor dit jaar is het Queen Annette weer gelukt om iets heel aparts te mogen organiseren en wel op een heel bijzondere locatie, kasteel Groot Buggenum bij Grathem. Dit kasteeltje is een schitterend en prachtig pareltje onder de Limburgse kastelen. Het is ons gelukt om voor één dag het kasteel exclusief voor de Red Hat Society te hebben. Voel je kasteelvrouwe, ga en sta waar je wilt. Hoe is dat nog mogelijk in onze tijd, maar we maken dit voor jullie waar.
Eens in je leven een dag in je eigen kasteel
Het kasteel wordt omgeven door een park met steeds verschillende tuinkamers. De tuinen zijn ontworpen door de fameuze tuin- architect Roland Weber. Overal hoort men het klateren van fonteinen en waterspuwers en dat roept een verfrissende atmosfeer op. Claude Monet zou zich hier thuis voelen bij de ranke Japanse brug uit zijn tuin in Giverny, gebogen over een tapijt van waterlelies in de slotgracht. Beelden van de vier jaargetijden (Mainfrankisch), een barokke bron afkomstig uit Bayreuth, Engelse loden vazen, een totempaal uit Bali naast een eeuwenoude moerbeiboom en sierlijk hekwerkgesmeed door Franse ambachtslieden van generaties her.
Dit pareltje kun je niet zomaar bezoeken, het staat alleen open voor besloten feestjes, vergaderingen en besloten huwelijken. Maar als je er bent is het kasteel van jou ….. Wil je zitten in de bibliotheek en een boek lezen, het kan …… Wil je zitten in de haardkamer, het kan ….. Wil je genieten in één van de tuinkamers of wat dan ook, het kan …. Er hangen zelfs oude meesters, die de familie Goldschmeding terug eisten van het Rijksmuseum en in bruikleen gaf aan dit kasteeltje. Prins Bernhard, Koningin Beatrix en Prins Claus zijn hier vaak op visite geweest.
Royal Limbourgh Aristocratic High Tea
Donderdag 10 mei 2012 Kasteel Groot Buggenum - Loorderstraat 3 - 6096NE Grathem 11.00 - 12.00: Ontvangst met koffie en theebuffet met luxe koekjes, bij mooi weer op het bordes en in de romantische rozentuin. 12.00: Glaasje Limburgse mosterd soep met Livar spekjes met donker tarwebrood met een knapperig korstjes, vers afgebakken stokbrood kruidenboter met verse kruiden en roomboter van de boerderij. (Alternatief voor gasten, die geen mosterdsoepje wensen - champignonsoep) 12.30: Assortiment luxe sandwiches belegd met gerookte kipfilet, gerookte zalm, omelet, eiersalade of roomkaas ( 2 sandwiches per persoon). Vanaf 13.00 worden de gasten in kleine groepjes verdeeld en krijgen een rondleiding over deze prachtige locatie. Er is hier zoveel te zien, maar ook zoveel te vertellen met leuke anekdotes uit de geschiedenis. Zelfs het jasje en wandelstok van professor Hentrich hangen nog aan de kapstok. Om 15.00 zal Queen Annette proberen de klok te luiden in de torenkamer ten teken, dat de high tea zal beginnen. De high tea gerechtjes worden uitgedeeld aan de gasten bij het buffet. Zoete gerechtjes: Applepecan-pie in puntjes gesneden, heerlijk verse muffins gevuld met aardbeienmousse, zoete cakejes en scones gevuld met crème fraîche, gezoet met abrikozen confiture. Toren met verse aardbeien gepresenteerd met verse slagroom en chocoladesaus. Hartige gerechtjes: Groentevlaaitje met diverse soorten groenten uit de streek, Limburgse pizzaatjes belegd met tomaat, Livarsjink en rucola. De High Tea zal muzikaal worden opgevrolijkt door een heuse middeleeuwse troubadour. Om 17.00 uur zal de High Tea beëindigd worden. Je kunt ter plekke nog even napraten of je kunt de gezellige binnenstad of het mondaine outlet center van Roermond gaan verkennen. Het is koopavond.
Het kasteel is gelegen tussen Roermond en Weert op korte afstand van de A2. Vanaf de A2 de afslag Grathem nr. 41, vervolgens de Napoleonsweg (N273) richting Roermond/Venlo. Bij de stoplichten linksaf naar Grathem. Vóórdat je over de Uffeltse beek rijdt, weer linksaf. Na 500 meter ligt het kasteel aan de rechterkant. Je kunt gratis parkeren op de parkeerplaats voor het kasteel. Binnen de toegangspoort zijn geen auto's toegestaan. Het kasteel wordt vanaf de afslag op de Napoleonsweg met bruine bordjes aangegeven. Meer informatie over het kasteel: www.kasteelgrootbuggenum.nl/ Aanmelden voor 15 april bij Queen Annette van de Red Hats Limbourgh - Roermond Mail: queen@redhatlimbostars.nl
De prijs voor deze Royal Limbourgh Aristocratic High Tea, zoals hierboven beschreven bedraagt Euro 49,50 per persoon. Overige dranken kunnen aan de bar worden gehaald voor eigen rekening middels consumptiemunten @ € 1,75 per stuk 2 munten voor een glas rode of witte wijn, 1 munt voor bier of frisdrank
Voor Red Hatters buiten Limburg kunnen we beperkt op een aantal plaatsen gratis voor overnachting zorgen bij één van onze dames. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om een hotel of huisje in de omgeving te boeken. Wil je meedoen aan de Royal Limbourgh High Tea dan kun je je voor 15 april 2012 aanmelden bij Queen Annette (mail: queen@redhatlimbostars.nl ) Bij aanmelding ontvang je een mail ter bevestiging en betalingsvoorwaarden. Helaas willen we dit jaar niet meer dan 100 dames ontvangen om de beschikbare ruimte gemoedelijk te houden. Eén of twee meer zal niet zo een probleem zijn, maar het moet niet te vol worden. Buiten de dames van de Red Hats Limbourgh is er dus beperkt plaats en haast je met aanmelden. Vol is vol.
Red Hat Society in Nederland
Ontwerp en copyright Red Hats Limbourgh
Kalender van activiteiten met landelijk/regionaal belang
U bent bezoeker: